Hovězí kuličky s těstovinou

Recept: Na co si dát pozor? Určitě vkládat suroviny postupně, respektovat potřebný čas na jejich správné uvaření. Nu a teď namítnete, a ta cuketa se musí vařit takovou dobu s masem? Určitě ne! Chcete-li, přidejte ji nakonec tak, aby zůstala v celku a ne tak unavená, ale já jsem v tomto případě zvolila cestu, kdy jsem ji nechala vařit dlouze a tím mi pomohla výtečně dochutit a zahustit omáčku.

DOBA VAŘENÍ:

50’

PORCE:

4

INGREDIENCE

*500 g mletého hovězího masa
*3 jarní cibulky nakrájené na drobno
*5 lžic strouhanky
*3 lžíce olivového oleje
*1 celé vejce
*sůl, pepř
*1 cuketa nakrájená na malé kousky
*1 cibule nakrájená nadrobno
*1 lžíce hladké mouky
*2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
*250 g širokých nudlí (pappardelle)
*190 ml zakysané smetany
*500–⁠600 ml vody (já používám Pí- vodu BCS®) na podlití
*4 lžíce hladké mouky na obalení
*30–⁠40 ml olivového oleje na smažení
Přehrát video

POSTUP

1. Mleté maso smíchejte se strouhankou, jarní cibulkou, vejcem a olivovým olejem, okořeňte solí a pepřem. Vytvarujte malé kuličky.

2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a nechte kuličky zatáhnout ze všech stran cca 2–⁠3’. Pak kuličky vyjměte a dejte stranou. Na tu samou pánev dejte restovat dosklovata cibuli s cuketou. Po 2–⁠3’, kdy zelenina povadla, přidejte lžíci mouky a promíchejte. Pak přidejte kuličky, zelenou petrželku, zalijte vodou a nechte dusit na mírném ohni 20’.

3. Pak vmíchejte zakysanou smetanu a nakonec těstoviny. Vařte na mírném ohni za občasného míchání cca 8–⁠10’ (v závislosti na druhu těstoviny). V průběhu vaření kontrolujte tekutiny, je-li potřeba, podlijte vodou, dochuťte a podávejte.

Hovězí kuličky s těstovinou

Hovězí kuličky s těstovinou je super svěží jídlo z jedné pánve, a to právě miluju! Příprava jídla v jedné pánvi se může zdát nehezky řečeno neestetické, ale má to své výhody. Ta první je čistě praktická, málo nádobí, míň práce, ale ta druhá je stěžejní: vytvoříte nádherně propojené chutě všech surovin.

Na co si dát pozor? Určitě vkládat suroviny postupně, respektovat potřebný čas na jejich správné uvaření. Nu a teď namítnete, a ta cuketa se musí vařit takovou dobu s masem? Určitě ne! Chcete-li, přidejte ji nakonec tak, aby zůstala v celku a ne tak unavená, ale já jsem v tomto případě zvolila cestu, kdy jsem ji nechala vařit dlouze a tím mi pomohla výtečně dochutit a zahustit omáčku.

A nakonec těstoviny, vybírejte s kratší dobou varu, ty, které jsou silnější a potřebují delší dobu na vaření, by mám omáčku až příliš unavily.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *