Housky plněné mletým masem v omáčce

Recept: Pomalu se blíží zimní období a grilovací nádobíčko ukládáme k zimnímu spánku. Mám tu pro vás burger, trochu jinak. Není potřeba gril, jen velkou pánev, plech na pečení a zábava může začít.

DOBA VAŘENÍ:

50’

PORCE:

4 kusy

INGREDIENCE

*400 g mletého hovězího masa
*4 hamburgerové housky
*4 plátky sýru chedar
*sůl, pepř
*1 + 1 rajče nakrájené na kolečka
*1 lžíce rajského protlaku
*4-5 lžic zelené petrželky
*40 ml + 1 lžíce olivového oleje
*100 -150 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)

Karamelizovaná cibule:
*2 velké cibule nakrájené na kolečka
*1 lžíce másla
*3-4 lžíce olivového oleje
*1 lžíce třtinového cukru
*3 lžíce balzamikového octu
*sůl, pepř
Přehrát video

POSTUP

1.Karamelizovaná cibule:  V kastrolu rozehřejte máslo s olivovým olejem a na mírné teplotě restujte cibuli. V okamžiku, kdy cibule povadne a změkne, přidejte ocet, cukr, okořente solí, pepřem. Míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Celý proces trvá cca 15-20’. 

2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte 3-4’ mleté maso, v průběhu restování vařečkou maso rozmělňuje, tak aby nemělo hrudky. Přidejte rajský protlak, zelenou petrželku, rajče, sůl, pepř. Podlijte vodou, a duste cca 15-20’ doměkka . V průběhu dušení kontrolujte tekutiny, je-li potřeba podlijte vodou. Masová směs by neměla být ani příliš vlhká ani suchá. Dochuťte. 

3. Housky podélně rozkrojte, na spodní část dejte plátek rajčete, pak navršte mleté maso, karamelizovanou cibulkou a nakonec plátek chedaru. Přiklopte druhou částí housky a povrch potřete olivový olejem.

4. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Burgery položte na plech a nechte 10-15’ zapéct.

Housky plněné mletým masem v omáčce

Pomalu se blíží zimní období a grilovací nádobíčko ukládáme k zimnímu spánku. Mám tu pro vás burger, trochu jinak. Není potřeba gril, jen velkou pánev, plech na pečení a zábava může začít.

Někdy máte prostě chuť udělat velkou párty a samozřejmě co největší dojem na všechny zúčastněné. Tak jednoduše uchopte mleté maso, orestujte, poduste a dochuťte. Já se držím pravidla méně je více, ale trochu rajského protlaku doporučuji. Maso s protlakem vytvoří krásnou omáčku a bude hezky šťavnaté. 

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *