1. Karamelizovaná cibule: V kastrolu rozehřejte máslo s olivovým olejem a na mírné teplotě restujte cibuli. V okamžiku, kdy cibule povadne a změkne, přidejte ocet, cukr, okořente solí, pepřem. Míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Celý proces trvá cca 15-20’.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte 3-4’ mleté maso, v průběhu restování vařečkou maso rozmělňuje, tak aby nemělo hrudky. Přidejte rajský protlak, zelenou petrželku, rajče, sůl, pepř. Podlijte vodou, a duste cca 15-20’ doměkka . V průběhu dušení kontrolujte tekutiny, je-li potřeba podlijte vodou. Masová směs by neměla být ani příliš vlhká ani suchá. Dochuťte.
3. Housky podélně rozkrojte, na spodní část dejte plátek rajčete, pak navršte mleté maso, karamelizovanou cibulkou a nakonec plátek chedaru. Přiklopte druhou částí housky a povrch potřete olivový olejem.
4. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Burgery položte na plech a nechte 10-15’ zapéct.
Housky plněné mletým masem v omáčce
Pomalu se blíží zimní období a grilovací nádobíčko ukládáme k zimnímu spánku. Mám tu pro vás burger, trochu jinak. Není potřeba gril, jen velkou pánev, plech na pečení a zábava může začít.
Někdy máte prostě chuť udělat velkou párty a samozřejmě co největší dojem na všechny zúčastněné. Tak jednoduše uchopte mleté maso, orestujte, poduste a dochuťte. Já se držím pravidla méně je více, ale trochu rajského protlaku doporučuji. Maso s protlakem vytvoří krásnou omáčku a bude hezky šťavnaté.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému