Citronová bábovka

Recept: Jakmile smícháte tekutou část s moukou, nemíchejte směs příliš dlouho. V okamžiku kdy je těsto spojené, okamžitě přelijte do formy, při přílišném míchání se z mouky uvolní lepek a bábovka nebude vláčná. Vložte do předehřáté trouby a již jen čekejte na upečení a alespoň částečné vychladnutí.

DOBA VAŘENÍ:

60΄

PORCE:

10-12

INGREDIENCE

*230 g cukru krystal
*130 g změklého másla
*5 vajec
*kůra ze 4 citronů (jen žlutá část)
*240 g hladké mouky
*½ prášku do pečiva
*1 zakysaná smetana
*sůl
*strouhanka na vysypání a máslo
na vymaštění formy
Přehrát video

POSTUP

1. Troubu předehřejte na 170°C a vymažte formu máslem a vysypte strouhankou.

2. Cukr a změklé máslo utřete do pěny (můžete i metličkou ručně). Pak postupně přidávejte vejce, kůru z citronů, špetku soli a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu.

3. Na závěr přidejte do směsi mouku, kde jste předem zamíchali prášek do pečiva.

4. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40-45’. Hotovou bábovku můžete ozdobit citronovou polevou vytvořenou z cukru moučka a citronové šťávy.

Citronová bábovka

Velmi jednoduchá bábovka svěže vonící po másle a citrónu. Pár základních pravidel, aby bábovka byla dokonalá: to první je použít citrónovou kůru s chemický neošetřených citronů. Další pravidlo, při strouhání dávejte velký pozor aby jste použily pouze žlutou část kůry. Pravidlo další, všechny ingredience, které budete na bábovku používat musí být pokojové teploty.

Chcete připravit bábovku a nemáte po ruce zrovna mixer….nezoufejte, není potřeba. Bábovku lze připravit i bez něj. Jakmile smícháte tekutou část s moukou, nemíchejte směs příliš dlouho. V okamžiku kdy je těsto spojené, okamžitě přelijte do formy, při přílišném míchání se z mouky uvolní lepek a bábovka nebude vláčná. Vložte do předehřáté trouby a již jen čekejte na upečení a alespoň částečné vychladnutí.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám bábovka podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *