1. Do misky dejte konzervovaná rajčata, přidejte cukr, nadrobno nasekanou bazalku, okořeňte solí, pepřem, přidejte olivový olej a promíchejte. Dejte stranou.
2. Na pekáč dejte omyté rané brambory vcelku, přidejte plátky masa, vše okořeňte solí a pepřem. Pak zalijte směsí rajčat a důkladně promíchejte. Nakonec podlijte Pí vodou BCS®, přikryjte a vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů.
4. V průběhu pečení kontrolujte stav tekutin je-li potřeba podlijte. Pečte cca 60’, tak 10’ před ukončení maso odkryjte a nechce zapéct.
Vepřová krkovička na rajčatech
Vepřová krkovička na rajčatech bazalce s rannými bramborami sklízí u Natálky aplaus, nevím jak to bude u vás, ale u nás první zmizí maso s úžasnou, rajčatovo bazalkovou omáčkou a většina přísedících zpočátku ohrnuje nos nad famózními bramborami, nechápou….. ale až ochutnají, nejsou k zastavení.
Možná vám připadne trochu nestandardní přidávat k bramborám a masu rajčatovou omáčku s bazalku, nicméně vřele doporučuji. Jakmile ochutnáte jednou, budete chtít znovu a znovu. Tato kombinace je typicky středomořská svěží dobrota.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám pečená krkovička podařila nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.