1. Na pánev s širokým dnem nalijte olivový olej, rozehřejte a restujte kousky kuře ze všech stran. Pak přidejte cibuli, jarní cibulku. V okamžiku, kdy cibule povadne zalijte vodou, okořeňte solí, pepřem, přidejte citronovou šťávou a nechte dusit cca 40’.
2. Asi tak 15’ před dokončením přidejte cuketu a dovařte do měkka. V průběhu dušení kontrolujeme tekutiny, jeli potřeba podlijte vodou. Duste jídlo tak, aby v kastrolu zůstalo minimum omáčky silné a intenzivní chuti.
4. Dochuťte a podávejte s pečivem a sýrem feta, nebo připravte klasickou přílohu jako rýži nebo těstoviny.
Kuře s jarní cibulkou a cuketou
Kuře s jarní cibulkou a cuketou je dobrým startem začátku sezóny cuket. Máte jich tolik že nevíte co s ními? Je prostě všude v polévce, omáčce, na pizzi, všude potkáváte cuketové placky i o dortu jsem slyšela ……
Dnes vám ukážu jeden z klasických řeckých receptů, jak udělat z cukety přílohu tak, aby chutnala po kuřeti. Jak je známo, cuketa sama osobě je velmi nevýrazné chuti, surovina kterou k ní přidáte se stane ochucovadlem.
Při přípravě tohoto jídla, prosím, nevybírejte cuketu ze zahrádky, která láme rekordy ve velikosti a okouzluje sousedy. Úplně nejlepší a ideální je baby cuketka o velikosti 4 – 5 cm. Nebudu vám lámat srdce a nutit vás trhat tak malinkou cuketku nebo běhat po tržnici a hledat ji, ale kdyby náhodou vám přišla do cesty tak neváhejte a použijte ji.
V tomto receptu požijte cuketu tak max.20 cm dlouhou. Jsou rozhodně štíhlejší, svěží a nejsou plné semínek. Pár malých typu jak připravit jídlo k dokonalosti. Kuře rozhodně připravujete s kostí, vývar nám nádherně dochutí zeleninu. Nebojte se přidat olivového oleje a jarní cibulky raději více než méně a citronová šťáva je nejideálnájší kombinace k propojení cukety a kuřete.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře s cuketou podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.