1. Olivový olej nalijte na pánev, rozehřejte a restujte kuřecí paličky ze všech stran dozlatova cca 8-10΄. V průběhu restování okořeňte solí a pepřem.
2. Paličky vytáhněte a dejte stranou, na tu samou pánev přidejte máslo, rozehřejte a dejte restovat kolečka cibuli a přidejte kolečka citronu cca 2-3΄.
3. Pak kuřecí paličky přidejte k cibuli s citronem, zalijte Pí vodou BCS® tak, aby byly ponořené a vařte 15΄- 20’. Po uplynutí doby vaření přidejte rýži, kukuřici, tymián a dochuťte solí, pepřem a znovu přiveďte k varu.
4. Během vaření kontrolujte tekutiny, v případě potřeby podlijte Pí vodou BCS® a vařte do měkka ještě cca 15-20΄.
Kuřecí paličky s citronovou rýží
Jedna pánev, máslo ochucené citronem, rovná se perfektní zimní, letní, jarní, nebo úplně sváteční večeře, rychlé a hlavně chutné jídlo. Samotný recept se ve skutečnosti připraví na jedné pánvi. Kuře dobře opečte ze všech stran, pak restujte na kolečka nakrájený citron, všechno zalijte Pí vodou BCS® a než se v kuchyni otočíte, máte hotovo.
Možná se vám zdá nesmyslné všechno házet na jednu pánev, ale tím vytváříte pokrm plný chutí. Kuře použijte s kostí, dá vám dokonalý vývar, který ochutí rýži a co je ještě důležitější, vyhnete se hromadě nádobí. Nemohla bych sdílet recept, který by byl suchý, bez šťávy. Jednoduše si hlídejte tekutiny, přidejte více vody a rýže bude šťavnatá, uvařená ve svěžím kuřecím vývaru. Pokud máte po ruce vaše oblíbené bylinky, neváhejte a přidejte je také.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuřecí maso s rýží podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.