1. Rozehřejte pánev, nalijete olivový olej a restujte 2΄cibuli společně s jarní cibulkou a česnekem, pak přidejte špenát, a nechte další 2’ povadnout. Jakmile máte hotovo, přidejte 50 ml vody a 3-4′ poduste. Potom dejte stranou a tyčovým nebo jiným mixerem směs nahrubo rozmixujte.
2. Směs špenátu a cibule dejte znovu na pánev, okořeňte, solí, pepřem, muškátovým oříškem. Pak přidejte zakysanou smetanu, nechte lehce přejít varem, a dochuťte.
3. Na závěr přidejte uvařené těstoviny dle přiloženého návodu, promíchejte a podávejte.


Těstoviny se špenátem
Jsem přesvědčena, že i ti nejmenší u stolu si pochutnají a u nás se tak děje. Jsou tak chutné, že čtyřleté Natálce se jinak nesympatická zelená barva změnila na barvu růžovou, tu nejoblíbenější ….. ale ručníky zůstávají stále zelené. Alespoň vím, že jí chutnalo.
Z receptu uvaříte rychlý oběd nebo večeři. Dalo by se mluvit o špenátu jako o takové super potravině. Není příliš oblíbená ve školních jídelnách, přesto tato kombinace může být tip, jak sprovodit ze světa špenátové školní trauma. Určitě můžete zaměnit špenát čerstvý za mražený. Pokud vám není sympatický muškátový oříšek, tak jej vynechte a těm, kterým vadí jako mně přílišné množství česneku, tak ho prostě taky vynechte.
Čerstvé listy této zábavné zeleniny jsou ve středomořské kuchyni používány nejvíce v zimě. Najdete je především zapečené v koláčích, připravují se velmi často s rýží, luštěninami a špenát se má velmi rád s bílým sýrem feta.


Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo líbí nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.