1. Na pánev nalijte polovinu olivového oleje a zprudka nechte zatáhnout naporcované, solí a pepřem okořeněné kuře. Jakmile máte hotovo, dejte stranou. Na tu samou pánev nalijte druhou polovinu olivového oleje a nechte restovat dosklovata cibuli, jarní cibulku a kapii cca 3-4’.
2. Přidejte na pánev ke směsi cibule a papriky kuře, podlijte částí vody, vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte do okamžiku, kdy je kuře téměř měkké.
3. Po cca 40’ vyndejte z trouby, přidejte cizrnu, rýži, dochuťte solí, pepřem a tymiánem a dejte do rozehřáté trouby dopéct do měkka. Tak 10’ před dokončením dochuťte, přidejte citrónovou šťávou a petrželku. Promíchejte a nechte dopéct.
4. V průběhu pečení kontrolujte tekutiny, v případě potřeby podlijte.
Je to tak jednoduché jídlo. Pro urychlení přípravy jsem tentokrát použila cizrnou již uvařenou v konzervě. Samozřejmě, pokud máte dostatek prostoru, vezměte cizrnu, nechte přes noc namočenou ve vodě se lžící sody, ráno dobře propláchněte a dejte uvařit.
Pečené kuře s rýží a cizrnou je zimní jídlo. Když píši tento recept, právě se kutálí sněhové vločky k zemi, je zataženo a tedy ideální čas přichystat k obědu něco hřejivého. Jak je známo, v zimě je potřeba větší množství energie, něco, co nás zasytí a zároveň zahřeje, a právě luštěniny se řadí do kategorie hřejivých potravin.
Základem úspěšného vaření je vždy jednoduchá, sezónní a ne průmyslově zpracovaná ingredience. Dnes jsem to porušila a použila cizrnu konzervovanou ale čerstvě uvařená udělá výsledek dokonalý.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře s cizrnou podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.