1. Zapněte troubu a nechte rozehřát na 180 stupňů.
2. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej, rozehřejte jej a restujte z obou stran kuře, okořeněné solí a pepřem tak, aby na kůži vznikala křupavá krusta. Jakmile máte hotovo, vyjměte a dejte stranou. Na té samé pánvi restujte cca 2-3‘ cibuli, pórek, mrkev. V průběhu restování okořeňte solí, pepřem a přidejte chili vločky.
3. Pak restovanou zeleninu dejte do zapékací mísy, (pokud máte pánev, kterou můžete vložit do trouby nechte na pánvi) přidejte kuře, petrželku, kopr a citronovou šťávu. Pak přilijte Pí-vodu BCS®, přikryjte, vložte do trouby a pečte cca 45-55‘.
4. V průběhu pečení kontrolujte tekutiny a cca 15‘ před dokončením, odkryjte poklici, dochuťte a nechte dopéct.
Pečené kuře s pórkem, svěží a rychlé jídlo na každý den a roční období.
Pórek neboli pór pravý patří do jedné velké rodiny s cibulí a česnekem, i když to tak na první pohled nevypadá. Také chutná mnohem jemněji a mohou ho tak bez obav konzumovat i ti, jimž česnek nebo cibule nesvědčí nebo je nemají rádi. Má široké uplatnění v teplé i studené kuchyni, nepřehlédnutelné jsou také blahodárné účinky pórku na naše zdraví a štíhlou linii. A vypěstovat si tuhle protáhlou zelenou zeleninu s bílým koncem sami na zahradě určitě hravě zvládnete.
Pórek v kombinaci s vepřovým masem je jedno z jídel, s kterým v Řecku vítají zimu. Výborně se propojí chutě nejen s vepřovým, ale přesně dobře i s kuřecím masem, které je příjemnější v teplejším období. Velmi zajímavé na tomto receptu a vlastně na všech středomořských receptech je, že není potřeba příliš mnoho koření a jiných dochucovadel. Veškerá sladká a příjemná chuť se vytvoří bez zvláštních ingrediencí, použijte kuře s kostí a poskytne vám dokonalý vývar.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře s pórkem podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.