Pikantní pečená cizrna

Pokud vám není sympatická paprika nebo pepř, zvolte koření podle vašich představ. Vždy přidejte olivého oleje, který dodá jak chuť, tak podrží koření na cizrně.

DOBA VAŘENÍ:

55'

PORCE:

3-4

INGREDIENCE

*jedna plechovka cizrny ve slaném nálevu 425 ml
*½ lžičky rajčatové pasty
*½ lžičky mletého kmínu
*špetka kajenského pepře (dle chuti)
*½ lžičky sladké papriky
*½ lžičky maldonské soli
*2-3 lžíce olivového oleje
*špetka cukru

POSTUP

1. Cizrnu slijte a nechte okapat.

2. Do misky dejte všechno koření, rajčatovou pastu, včetně olivového oleje a dobře promíchejte. Jakmile máte hotovo, cizrnu dejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem. Přidejte směs koření, promíchejte.

3. Vložte do předehřáté trouby na cca 180 stupňů. Pečte do okamžiku, kdy bude křupavá cca 30’. V průběhu pečení kontrolujte a promíchávejte.

4. Podávejte, podle potřeby ještě teplou můžete dosolit maldonskou solí.

Pikantní pečená cizrna

Kulaté křupavé pikantní kuličky cizrny jsou výtečné nejen jako pochutina k pivu nebo vínu, ale jsou super všude tam kde chcete přidat trochu křupavosti. Přidejte do salátů, krémových polévek, nebo kaší.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *