1.Batáty oloupejte a nakrájejte na silné hranolky.
2. Do mísy dejte olivový olej, hořčici, sůl, pepř, chili, citronovou šťávu, polovinu parmazanu a promíchejte. K takto připravené zálivce přidejte nakrájené batáty, promíchejte a nechte alespoň 10’ naležet.
3. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Naložené batáty vysypte na plech s rozprostřeným pečícím papírem, posypte druhou polovinou parmazánu a pečte cca 20-25΄.
4. Podávejte teplé za studena jako přílohu nebo trochu jinou večeři.
Pečené batátové hranolky
Možná vám přijdou jako podivná, neznámá, nezajímavá zelenina, tak trochu nesympatická a příliš sladká. Mám pro vás typ, jak připravit batáty s citronem a trochou koření. Citron přebere roli usměrňující sladkost, koření přidá kapku pikantnosti a parmezán nebo tvrdý sýr tuto symfonii chutí doladí s efektem křupavostí.
Sladké brambory jsou velmi zdravé jídlo a dnes je na trhu již snadno najdete. Batáty jsou velmi bohaté na vitamín C a D, hořčík a draslík. Za jeho oranžovou barvu je zodpovědný betakaroten, prospěšný naší pokožce a očím.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.