Sušená rajčata

Recept: Sušená rajčata rovná se léto v lednici a vůně středomoří. Pravidlo sušených rajčat zní: když je milujete, tak se hodí ke všemu.

DOBA VAŘENÍ:

vice jak 60’

PORCE:

45 kusů

INGREDIENCE

*1.300 g vyzrálých rajčat odrůdy roma (nemusí)
*2 lžíce soli (cca 16 g)
*1 lžíce cukru (cca 8 g)

POSTUP

1. Rajčata umyjte, suchá dejte do mísy a rozkrojte podélně na polovinu. Přidejte sůl, cukr a rukou zlehka promíchejte. Dejte do cedníku a nechte cca 1-2´ v pokojové teplotě okapat tekutinu.

2. Rozehřejte troubu na 130-140 stupňů. Na plech rozprostřete pečící papír a rozložte rajčata rozkrojenou částí směrem nahoru. Vložte do trouby a sušte cca 3-4 hodiny. V Průběhu sušení kontrolujte, menší rajčata mohou být hotová dříve, tak je z trouby vyndejte.

3. Již usušená rajčata vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Poskladejte do čistých nejlépe sterilovaných sklenic a zalijte olivovým olejem tak, aby byla rajčata ponořená.

4. Takto připravená rajčata jsou určené k rychlé konzumaci, olivový olej v chladnici ztuhne. Chcete-li rajčata skladovat déle, mrkněte na článek v sekci články. 

Sušená rajčata

Sušená rajčata rovná se léto v lednici a vůně středomoří. Pravidlo sušených rajčat zní: když je milujete, tak se hodí ke všemu.

Nejen že nepohrdnou topinky, obložený chléb a jednohubky, ale jsou výtečná k masům, do omáček těstovin a také k salátům.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *