Treska v hořčičné omáčce s bramborem

Recept: Jak důležité je zařadit do našeho jídelníčku ryby asi není nutné připomínat. Dneska mám pro vás super rychlý recept na tresku. Recept je svěží jako vánek ze středomoři a hotový na jednu otočku na podpatku.

DOBA VAŘENÍ:

40’

PORCE:

1

INGREDIENCE

*200 g tresky tmavé, filet
*6 šery rajčat
*2-3 větší brambory nakrájené na tenké plátky
*1 stroužek česneku
*1 lžíce plnotučné hořčice
*4 lžíce nadrobno nakrájené zelené petrželky
*sůl, pepř
*špetka čili vloček
*špetka oregana
*250 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
*40-50 ml olivového oleje
*šťáva z ½ – 1 citronu

POSTUP

1. Na pánvi rozehřejte olivový olej, restujte 1-2’ rajčata a česnek. Přidejte hořčici, tresku, brambory, okořeňte solí, pepřem, čili vločkami a oreganem.

2. Zalijte vodou, přidejte petrželovou nať a citronovou šťávu. Přikryjte a duste na mírném ohni cca 25-30’.  

3. V průběhu dušení kontrolujte tekutiny, je-li potřeba podlijte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.  

Treska v hořčične omáčce s bramborem

Jak důležité je zařadit do našeho jídelníčku ryby asi není nutné připomínat. Dneska mám pro vás super rychlý recept na tresku. Recept je svěží jako vánek ze středomoři a hotový na jednu otočku na podpatku.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *