1. Zapněte troubu na 180 stupňů.
2. Do misky dejte, sůl, pepř, oregano, citronovou šťávu a kůru, med, olivový olej, hořčici a vše promíchejte.
3. Do pekáčku rozložte krkovičku a brambory, zalijte zálivkou, dobře promíchejte, přikryjte a pečte asi 90’. Asi 15’ před koncem sundejte poklop a zapečte do zlatova.
Vepřová krkovička s hořčicí a citronem je absolutní řecká klasika. Jediným rozdílem je, že se připravuje z kotlety, ovšem i s kostí. A právě na kosti je ta super část bůčku s tukem, nu ale ta zrovna nebyla k mání. Tak jsem ji nahradila pěkně prorostlou krkovičkou.
Příprava tohoto super voňavého pekáčku je tak rychlá, že než řeknete švec, máte jídlo v troubě. Až ji upečete a ochutnáte bude stejně rychlá i její konzumace.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám vepřové maso podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.
4 Responses
Podařilo se a chutnalo.
Super.🫶Mony
Měla jsem obavy z množství citronu ale zbytečné !! Výborné jídlo .👍
Dobry den. Jsem moc ráda že podařilo.🫶