1. Kulatou formu o průměru cca 20 cm, vyložte pečícím papírem. Předehřejte troubu na 175 stupňů, vzduch.
2. Do mísy dejte vaječné bílky, přidejte sůl a šlehejte do úplného ztuhnutí.
3. V druhé misce smíchejte tvaroh se žloutky, přidejte rozpuštěnou, vychlazenou čokoládu a pak postupně zamíchejte bílkový sníh. Vzniklé nadýchané těsto nalijte do formy, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40.
4. Koláč nechte vychladnout, ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.
TVAROHOVÝ KOLÁČ S OVOCEM
Tento koláč je absolutní rychlovka jen ze tří surovin. Je svěží, lehoučký jako vánek a bílou čokoládou dokonale oslazený.
Na co si při přípravě dát pozor?
Bílou čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpouštějte ve vodní lázni, pak nechte lehce vychladnou a teprve potom přimíchejte ke žloutkům s tvarohem. Pokud zamícháte horkou čokoládu do směsi, může se stát, že se žloutky zdrcnou, tedy uvaří.
Bílkový sníh přimíchávejte vařečkou nebo stěrkou pomalými pohyby postupně tak, aby směs zůstala nadýchaná.
No a posledním úskalím je koláč neuždibovat ještě před zdobením.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám koláč podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.