Trhané hovězí maso

Recept: Maso se bude péct pomalu a velmi dlouho, já jsem zvolila pečení přes noc, a věřte mi, bylo to utrpení: s tou úžasnou vůní, která se linula do horního patra, jsem spala jen tak na půl… Ale nejhorší přišlo ráno, neodolala jsem a na snídani jsem si dala pořádnou porci trhaného hovězího, samozřejmé jsem to odlehčila omáčkou z majonézy a jogurtu, ještě že mě nikdo neviděl.

DOBA VAŘENÍ:

6 hod. 2-12 hod. marinování

PORCE:

7-8

INGREDIENCE

*1,5 kg hovězí kližky
*100 ml vody
*3 lžíce barbecue, viz recept na blogu (může být i polotovar)

KOŘENÍ NA OBALENÍ:
*¼ lžíce uzené papriky
*¼ lžíce sladké papriky
*2 lžíce hnědého cukru
*½ lžičky chilli vloček
*2 lžičky rozmačkaného česneku
*1 rozmixovaná cibule
*2 lžíce konzervovaných rajčat
*špetka kajenského pepře
*šťáva z ½ limetky
*2 lžičky soli
*½ lžičky pepře
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte všechno koření na obalení a promíchejte. Maso v koření obalte, vložte do plastového uzavíratelného sáčku a dejte do lednice odležet minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

2. Troubu předehřejte na 130 stupňů, maso vyndejte ze sáčku, vložte do zapékací mísy, přidejte barbecue omáčku, sáček vypláchněte vodou a přilijte do pekáče. Přikryjte poklopem, pečte asi 5–⁠5,5 hodiny a v průběhu kontrolujte, je-li potřeba, podlijte vodou. 

3. Po upečení se maso bude rozpadat –⁠ dvěma vidličkami je po vláknech natrhejte na kousky. Pokud pod masem zůstalo příliš moc šťávy, slijte ji do kastrolu a zredukujte. 

3. Podávejte s tortillou, chlebem, bagetou nebo bramborovou kaší. 

Trhané hovězí maso

Trhané hovězí lze připravit mnoha způsoby, možná trochu netradičně jsem zvolila kližku, ale je to moje velmi oblíbená část hovězího masa. 

Klíčovým bodem je naložení masa, určitě bude mít vynikající chuť, i když jej necháte odpočívat v lednici jen dvě hodiny, ale pokud se bude v marinádě rochnit celou noc, tak to bude ideální.

Maso se bude péct pomalu a velmi dlouho, já jsem zvolila pečení přes noc, a věřte mi, bylo to utrpení: s tou úžasnou vůní, která se linula do horního patra, jsem spala jen tak na půl… Ale nejhorší přišlo ráno, neodolala jsem a na snídani jsem si dala pořádnou porci trhaného hovězího, samozřejmé jsem to odlehčila omáčkou z majonézy a jogurtu, ještě že mě nikdo neviděl.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám trhané hovězí podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *