Kuře s omáčkou z čerstvých paprik

Recept: Základní ingrediencí jsou kapie, vyberte pěkně vyzrálé a voňavé, pak je stačí společně s cibulí dobře opéct do zlatohněda, právě v tomto kroku je celé tajemství dobré omáčky. Normálně bych se nebála říct: “Pečte zeleninu až mírně  zčerná”, samozřejmě ne na uhlík. Na pánvi zůstane veškerá chuť, která se společně s vitamíny naváže na olivový olej a právě v tomto kroku se odehraje kouzlo super omáčky. 

DOBA VAŘENÍ:

40’

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

*2 kuřecí prsa
*250 g těstovin
*3 velké kapie očištěné a překrojené podélně na půl
*1 menší červená cibule oloupaná a nakrájená na silná kolečka
*1 menší bílá cibule oloupaná a nakrájená na silná kolečka
*sůl, pepř
*4 snítky čerstvé dobromysli
*1 lžíce másla
*50 ml olivového oleje
*50 ml smetany 31%
*250-300 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
*1 lžíce citronové šťávy
Přehrát video

POSTUP

1. Na pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje, restujte papriku a cibuli do okamžiku, kdy se zelenina propeče a získá zlatohnědou barvu asi 2-3’, vytáhněte z pánve a dejte stranou.

2. Na tu samou pánev nalijete druhou polovinu oleje a pečte kuřecí prsa na středním plameni, maso nejdříve položte na pánev kůží dolů a v průběhu pečení otočte. Okořente solí a pepřem. Pečte dokud se dobře nepropeče a získá zlatohnědou barvu, asi 5-6’. Vytáhněte a dejte maso stranou.

2. Pečenou zeleninu dejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Dejte na pánev do výpeku, kde jste připravovali zeleninu a kuře, přidejte máslo, dobromysl. Přilijte vodu a nechte omáčku zredukovat na polovinu.

3. Jakmile je omáčka hotová, dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, přidejte smetanu a nechte 1’ převařit. Pak přidejte uvařené těstoviny podle návodu, promíchejte, přidejte pečené kuře a podávejte.

Kuře s omáčkou z čerstvých paprik

Znovu tu mám pro vás super jídlo z jedné pánve. 

Základní ingrediencí jsou kapie, vyberte pěkně vyzrálé a voňavé, pak je stačí společně s cibulí dobře opéct do zlatohněda, právě v tomto kroku je celé tajemství dobré omáčky. Normálně bych se nebála říct: “Pečte zeleninu až mírně  zčerná”, samozřejmě ne na uhlík. Na pánvi zůstane veškerá chuť, která se společně s vitamíny naváže na olivový olej a právě v tomto kroku se odehraje kouzlo super omáčky. 

Při restování kuřete si dejte jen pozor, abyste maso při pečení nevysušily. Pokud se necítíte připravit celý kus prsou v celku, nakrájejte maso na nudličky. Omáčku není potřeba zahustit, ale pokud máte potřebu, použijte vámi oblíbená zahušťovadla, jako mouku, škrob, nebo jiné.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *