1. Na pánvi rozehřejte olivovvý olej, restujte cibuli a česnek do okamžiku než zavadnou, cca 2-3’. Přidejte rajčata, cukr, okořeňte solí, pepřem a pálivou paprikou nebo chilli vločkami. Zalijte vodou a nechte vařit na mírném ohni 6-7’.
2. Přidejte slávky, petrželovou nať, přiveďte k varu a vařte na silné ohni cca 3’.
3. Dochuťte a v poslední minutě, přidejte nadrobenou fetu. Podávejte s čerstvým pečivem.
![slávky](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2023/05/2B70E85A-49D5-4602-9208-2B2AA5A8A776-768x1024.jpeg)
![slávky](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2023/05/319D0761-5887-4364-B998-0E56A9E1C36C-768x1024.jpeg)
Slávky s rajčatovou omáčkou a fetou
Ano, živé slávky se skořápkou, to je značka ideál a ten pravý a nenapodobitelný chuťový zážitek, tvrdí mistři šéfkuchaři! Živé slávky se dají koupit ve specializovaných rybích obchodech. Ale nejsou-li po ruce slávky živé, variantou jsou slávky mražené nebo loupané a mražené. Zaručeně i tyto vám přinesou vůni moře na talíři.
Na co si dát pozor? Určitě nepřevařit! Jakmile budete slávky vařit příliš dlouho, budou to takové tuhé bobánky bez svěžího vánku.
![](https://varimesmony.cz/wp-content/uploads/2023/05/68FB5E3A-6E05-48E9-8F96-BBF9945BCE91-768x1024.jpeg)
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.