Skořicové sušenky

Rychlý jednoduchý recept: Jen sedm základních ingrediencí a to mě baví! Sušenky jsou výtečné nejen ke kávičce, ale i jako super svačina nebo sladká snídaně. Hlavní roli v těchto sušenkách hraje skořice, úžasný antioxidant a dochucovadlo. Skořici vyberte kvalitní, dejte si pozor na to, aby balení nebylo už dlouho otevřené a skořice si tím neztratila své aroma.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

16-18 Kusů

INGREDIENCE

*120 g másla pokojové teploty
*120 g cukr krystal
*60g třtinového cukru
*1/2 lžičky prášku do pečiva
*210 g hladké mouky
*špetka soli
*1 lžíce mleté skořice
*1 vejce
*lžička skořice + 5 lžic cukru krystal
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte mouku, sůl, skořici, prášek do pečiva a promíchejte. Dejte stranou. Změklé máslo dejte do mísy a společně s cukrem našlehejte do pěny, pak přimíchejte vejce a nakonec přidejte připravenou mouku se skořicí a práškem do pečiva.

2. Směs bude lepivá a jakmile se ingredience spojí, už je víc nemíchejte. Z těsta dělejte kuličky, které obalte v cukru se skořicí. Pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem a lehce prsty stlačte na placičky. Na plechu mezi placičkami nechte dostatek místa, aby se při pečení sušenky neslepily.

3. Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 12-15′.

Skořicové sušenky

Tyto domácí skořicové sušenky jsou lahodné, návykové a připravíte si je velmi jednoduše během mžiku. Jakmile ochutnáte, nebudete chtít už žádné jiné. Jsou prostě návykové!

Jen sedm základních ingrediencí a to mě baví! Sušenky jsou výtečné nejen ke kávičce, ale i jako super svačina nebo sladká snídaně. Hlavní roli v těchto sušenkách hraje skořice, úžasný antioxidant a dochucovadlo. Skořici vyberte kvalitní, dejte si pozor na to, aby balení nebylo už dlouho otevřené a skořice si tím neztratila své aroma.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že vám skořicové sušenky chutnají nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *