1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
2. Do zapékací mísy dejte rajčata, cibuli, česnek, olivový olej, přidejte brambory, fazolky a kuře, okořeňte solí, pepřem a oreganem. Zalijte vodou nebo vývarem, dobře promíchejte, srovnejte tak, aby kuře bylo nahoře a pod nim zelenina.
3. Přikryjte poklopem, alobalem nebo pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 80’ a v průběhu pečení kontrolujte, aby fazolky byly ponořeny ve šťávě a nebyly vysušené. Tak 10’ před dopečením odkryjte a nechte upéct do zlatova.
4. Podávejte s pečivem.


Pečené kuře s fazolkami
Toto jídlo má jednoznačně nádech středomoří. Svěží zelené fazolky, maso s malým obsahem tuku, (pokud zapomenete na kůžičku) a jako bonus malá baby brambora. A jaké jsou další výhody tohoto receptu? No šup na jeden pekáč, tedy příprava do 5’.
Na co si dát pozor?
Nezapomeňte přidat tekutinu, samozřejmě můžete použít i vývar, je důležité, aby fazolky byly při pečení ponořené do šťávy a nevysušily se. Kuře použijte nejlépe s kostí z toho důvodu, že pak není potřeba podlití vývarem, kosti nám zaručí dokonalou chuť šťávy.


Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.