Pečené kuře s fazolkami

Recept: Toto jídlo má jednoznačně nádech středomoří. Svěží zelené fazolky, maso s malým obsahem tuku, (pokud zapomenete na kůžičku) a jako bonus malá baby brambora.

DOBA VAŘENÍ:

60’

PORCE:

3-4

INGREDIENCE

*4 porce kuřecího masa s kostí (paličky, stehna)
*500 g čerstvých zelených fazolek (mohou být i mražené)
*8 kusů baby brambor
*2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
*1 cibuli nakrájenou na kolečka
*200 g konzervovaných loupaných rajčat
*1 lžička cukru
*sůl, pepř
*1 lžička oregana
*75 ml olivového oleje
*200-350 ml vody nebo vývaru (já používám Pí vodu BCS®)

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2. Do zapékací mísy dejte rajčata, cibuli, česnek, olivový olej, přidejte brambory, fazolky a kuře, okořeňte solí, pepřem a oreganem. Zalijte vodou nebo vývarem, dobře promíchejte, srovnejte tak, aby kuře bylo nahoře a pod nim zelenina.

3. Přikryjte poklopem, alobalem nebo pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 80’ a v průběhu pečení kontrolujte, aby fazolky byly ponořeny ve šťávě a nebyly vysušené. Tak 10’ před dopečením odkryjte a nechte upéct do zlatova.

4. Podávejte s pečivem.

Pečené kuře s fazolkami

Toto jídlo má jednoznačně nádech středomoří. Svěží zelené fazolky, maso s malým obsahem tuku, (pokud zapomenete na kůžičku) a jako bonus malá baby brambora. A jaké jsou další výhody tohoto receptu? No šup na jeden pekáč, tedy příprava do 5’.

Na co si dát pozor?

Nezapomeňte přidat tekutinu, samozřejmě můžete použít i vývar, je důležité, aby fazolky byly při pečení ponořené do šťávy a nevysušily se. Kuře použijte nejlépe s kostí z toho důvodu, že pak není potřeba podlití vývarem, kosti nám zaručí dokonalou chuť šťávy. 

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *