1. Předehřejte troubu na 180°.
2. Do misky dejte olivový olej a hořčicí, oregano, med, přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a promíchejte.
3. Na plech dejte kotlety, brambory překrojené na čtvrtky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Přilijte vodou, přikryjte, vložte do trouby a pečte cca 60´. Pak odkryjte a pečte 30’-45’ dozlatova.
Pečené kotlety s bramborem
Pokud mluvíme o jídle jako jsou pečené kotlety v troubě, tak jediné, co můžu poznamenat je: “Řecká, zimní, víkendová klasika.” V zásadě je těžko hledat na tomto jídle stupeň obtížnosti. Celá příprava nezabere více jak 10, jednoduše dejte kotletu s kostí na pekáček, brambory, do misky koření s trochou olivového oleje, promíchejte a hezky omáčku vmasírujte do masíčka a brambor.
Ptáte se proč všude citronovou šťávu?
Ve středomořské kuchyni je základním zdrojem kyselosti citronová šťáva. Citrony dodávají chuť a vůni, neuvěřitelnou svěžest jídlu a samozřejmě jim vděčíme za vysokou nutriční hodnotu. Při přípravě ryb neutralizují pro ty, kteří nejsou velkými milovníky ryb, vůni ryb, a u tučných pokrmů z masa podporují trávení.
Pokud chcete vědět více o citronech a jejich zdravotních přínosech, mrkněte na blogu do sekce články.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.