Pečená zelenina s těstovinami

Recept: Jednoduché rychlé jídlo které voní letní zahradou. Připravte talíř lahodný plný vitamínů. Feta sýr tuhle letní zeleninu vyloženě miluje a pokud nejste milovnîk feta sýru, nahraďte jiným čerstvým sýrem. 

DOBA VAŘENÍ:

80’

PORCE:

3-4

INGREDIENCE

*300 g těstovin
*2 malé cukety nakrájené na malé kousky
*1 malý lilek nakrájený na malé kousky
*8 šery rajčat
*2 větší cibule nakrájená na kolečka
*150 g feta sýru
*2 lžíce rajského protlaku
*sůl, oregano
*75 ml olivového oleje
Přehrát video

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 210-220 stupňů.

2. Nakrájenou zeleninu dejte na pekáč, okořente solí a oreganem, přidejte olivový olej a promíchejte. Vložte do předehřáté trouby, pečte 60’ dozlatova. V průběhu pečení několikrát promíchejte. 

3. Tak 15’ před koncem pečení přidejte kousky feta sýru, rajský protlak a promíchejte. Dejte do trouby dopéct.

4. Uvařte těstoviny podle přilozeného návodu, ještě horké nepropláchnuté přidejte k upečené zelenině a promíchejte. Podávejte.

Pečená zelenina s těstovinami 

Jednoduché rychlé jídlo které voní letní zahradou. Připravte talíř lahodný plný vitamínů. Feta sýr tuhle letní zeleninu vyloženě miluje a pokud nejste milovnîk feta sýru, nahraďte jiným čerstvým sýrem. 

Na co si dát pozor?

Určitě dejte čas zelenině, aby se dostatečně opekla. Pečte zeleninu při vysoké teplotě (nebojte se), uvolní cukry a zkaramelizuje, tím dosáhnete dokonalé chuti. Nezapomínejte v průběhu pečení promíchat.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil, nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

2 Responses

    1. Ano, určitě je to velmi chutné .
      Dělám to celé léto pořád dokola a nám to chutná i studené 😅Jen se nebát zeleninu dobře upéct.
      Krásný den, Mony.

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *