Parmazánové krokety

Recept: Parmazánové krokety jsou úžasně křehké a připravené během chvilky. Jsem si jistá, že tento recept nadchne většinu členů rodiny, podávejte s barbecue omáčkou nebo tzatziki a vykouzlíte za okamžik dobrůtku, která se stane hitem každé párty nebo rodinném večírku.

DOBA VAŘENÍ:

50’

PORCE:

5-6

INGREDIENCE

* 200 g vařených brambor ve slupce
* 100 g najemno nastrouhaného parmazánu
* sůl, pepř
* ½ lžičky oregana (nemusí)
* 1 malé vejce
* 1 lžíce hladké mouky
* 3 lžíce olivového oleje na potření
* 50 g kukuřičné strouhanky na obalení
* 2 lžíce nadrobno nakrájené zelené petrželky
Přehrát video

POSTUP

1. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle, dejte je do mísy a přidejte vejce, parmazán, okořeňte solí, pepřem a oreganem. Promíchejte a nakonec přidejte mouku. 

2. Vytvořte těsto a z těsta  dva válečky o průměru cca 2 cm. Z válečků nakrájejte krokety o síle cca 1 cm.

3. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

4. Kukuřičnou mouku dejte do misky, přidejte petrželku, promíchejte a oballte krokety. Pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem. Pokapte je olejem a dejte péct do zlatova na cca 20’. V průběhu pečení otočte.

5. Podávejte s pikantní omáčkou nebo jogurtovým dresinkem. 

Parmazánové krokety

Parmazánové krokety jsou úžasně křehké a připravené během chvilky. Jsem si jistá, že tento recept nadchne většinu členů rodiny, podávejte s barbecue omáčkou nebo tzatziki a vykouzlíte za okamžik dobrůtku, která se stane hitem každé párty nebo rodinném večírku.

Zůstaly vám brambory z předešlého dne? Není problém, nastrouhejte je nebo dobře rozmačkejte, přidejte parmazán, trochu koření a je hotovo … jen je nezapomeňte pokapat  olivovým olejem, jednak dodá chuť a krásnou křupavost z vnější strany a vevnitř budou krásně měkké. 

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *