1. Lískové oříšky dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů 15’ opražit. Jakmile jsou oříšky opražené a slupka začíná praskat, dejte je do čisté utěrky a dlaněmi vzájemně o sebe třete tak, abyste je zbavili slupek.
2. Ořechy zbavené slupek dejte do mixeru společně s olejem (použijeme mixer s vyššími otáčkami a pro větší zátěž), a mixujte s krátkými přestávkami (tak, abyste mixer nezavařili). Doba mixování do hladké kaše je cca 3’.
3. Po třech minutách je směs úplně řídká a hodně teplá (doufám, že mixer přežil). Přidejte na drobno nakrájenou čokoládu, mixujte do okamžiku, kdy se čokoláda rozpustí. Pak přisypte kakao, cukr a mixujte do hladka. Máte hotovo.
4. Dejte do sklenice.
Oříškový krém s čokoládou
Oříškový krém s čokoládou si dovoluji označit jako famózní mňamku. Příprava je tak rychlá, že než byste našli v supermarketu regál a pročetli, který oříškový krém je ten pravý a pro vás ten nechutnější, máte hotovo (jen mít doma ve spíži pár oříšků a kousíček čokolády…. snad se najdou).
Jestliže preferujete krém řidší, přidejte trochu více oleje, v opačném případě o trochu více čokolády. Čím lepší čokoláda, tím dokonalejší výsledek. Můžete použít lískové oříšky již oloupané, usnadníte se tím dost práce, ale v žádném případě nevynechejte lehké opražení, ať již v troubě nebo na pánvi.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám oříškový krém s čokoládou podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Podívejte se na další čokoládové recepty: ČOKOLÁDOVÉ KULIČKY S KEŠU OŘECHY A BRUSINKAMI
2 Responses
Není nad to si vyrobit vlastní oříškový krém na mlsání. 😋
♥️ Mony