Čokoládové kuličky s kešu ořechy

Recept: Čokoládové kuličky s kešu ořechy a brusinkami bych nazvala takové zdravější mlsání. Pevně věřím, že tato dobrůtka klidně obstojí i na vánoční tabuli, miluji je mít po ruce třeba na odpolední občerstvení nebo na noční mlsání.

DOBA VAŘENÍ:

40'

PORCE:

23-25 kusů

INGREDIENCE

*100 g loupaných nebo i neloupaných mandlí
*200 g sušených brusinek
*200 g kešu oříšků
*2-3 lžíce medu
POLEVA:
*150 g hořké čokolády
*50 g másla nebo 3 lžíce řepkového oleje
Přehrát video

POSTUP

1. Do mísy dejte mandle, brusinky, kešu oříšky a všechno promíchejte.

2. Postupně dávejte do mixeru a rozdrťte na jemno. Vzniknou vám jemně lepivé drobky. Dejte je znovu do mísy přidejte med a promíchejte. Ze směsi udělejte kuličky o váze cca 15 gramu.

3. Pak do mísy dejte na malé kousky nalámanou čokoládu, přidejte máslo a rozpusťte ve vodní lázní. Za pomocí dvou vidliček namáčejte kuličky v čokoládě, pokládejte na kovovou mřížku nebo pečící papír a nechte zatuhnout.

Čokoládové kuličky s kešu ořechy

Příprava těchto veganských kuliček je snadná a velmi rychlá. Zádrhel může nastat, když začnete čokoládovou polevu chutnat a nenajdete tu sílu se od ní odtrhnout. Čokoládové kuličky s kešu ořechy a brusinkami bych nazvala mlsání bez výčitek. Zvolte kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa.

Pak při přípravě kuliček je vhodné použít mixer s většími otáčkami, určitě doporučuji v mixování dělat krátké přestávky tak, aby mixerek nevzal za své. Směs sama o sobě je dost lepivá, pravděpodobně by kuličky držely pohromadě i bez přidání medu, ale malinko dosladit a vyrovnat chutě je potřeba.

Připravuji tyto bonbóny už dlouho a je to jedna z mála sladkosti, kde mi čokoláda, kterou nemám moc v oblibě, nevadí. Ba naopak společně s brusinkami a kešu ořechy vytvoří dokonalou harmonii.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo facebook. Ráda uslyším, že vám čokoládové kuličky chutnali nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *