Nadýchané karbanátky pečené v troubě

Recept: Dnes tu mám ty nejnadýchanější karbanátky, kterým nedokážou odolat děti ani dospělí jedinci. Jsem přesvědčena, že jsou dokonalé. Recept je mým rodinným tajemstvím…teda byl. 

DOBA VAŘENÍ:

80

PORCE:

12

INGREDIENCE

*700 g hovězího mletého masa
*30 g bezlepkových ovesných vloček
*1 cibuli
*2 středně velká rajčata
*1 jarní cibulku
*3 stonky petržele
*30 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
*20 ml oleje
*sůl, pepř, červená paprika
*2 lžíce oleje na potření
Přehrát video

POSTUP

1. Do mixeru dejte ovesné vločky a rozmixujte najemno, dejte stranou. Poté znovu do mixeru dejte petrželovou nať, jarní cibulku a na polovinu rozkrojenou cibuli s rajčaty a rozmixujte na kaši. 

2. Do mísy dejte mleté maso, přidejte vločky, rozmixovanou zeleninu, vodu, olej, sůl, pepř, červenou papriku a vše 2-3´dobře prohněťte. Přikryjte a dejte do lednice, minimálně na 45´ odležet.

3. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

4. Vyjměte maso z lednice a vytvarujte cca 12 oválných karbanátek, pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem. Karbanátky potřete olejem, vložte do trouby a pečte do zlatova 25-30’.

Nadýchané karbanátky pečené v troubě 

Dnes tu mám ty nejnadýchanější karbanátky, kterým nedokážou odolat děti ani dospělí jedinci. Jsem přesvědčena, že jsou dokonalé. Recept je mým rodinným tajemstvím…teda byl. 

Na co si dát pozor při přípravě?

Určitě se nebát předepsané teploty při pečení. Troubu dobře rozehřejte na teplotu 200 stupňů a nastavte časoměr, to znamená, při dodržené gramáži nepéct déle jak 30´. Z uvedených ingrediencí připravíte 12 kusů o váze cca 70g. Dodržte postup uvedený výše a věřím, že recept již neopustíte.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *