1. Do mísy dejte tvaroh, jogurt, cukr a promíchejte. Přidejte Borůvky a znovu promíchejte.
2. Naberte jednu lžící směsi borůvek s jogurtem a plňte postupně menší košíčky na muffiny. Je potřeba cca 18 kusů. Vložte do mrazáku na cca 2 hodiny zamrazit.
3. Do hrnce nalijte cca 3 cm vody, položte na něj misku tak, aby se nedotýkala vodní hladiny. Do misky dejte na malé kousky nalámanou čokoládu a pomalu, na mírném ohni, zahřívejte. Přidejte máslo a za stálého míchání vznikne hladká poleva.
4. Zmrazené borůvkovo tvarohové hrudky namáčejte v polevě, pokládejte je na mřížku a pak je dejte znovu ztuhnout do mrazáku. Podávejte.


Mražené borůvkové hrudky s čokoládou je letní laskomina.
Tyto borůvkové hrudky určitě potěší a osvěží malé i velké. Příprava je velmi jednoduchá, jediným úskalím je čekací doba, než zatuhnou. Tento recept je dlouhodobě testován celou rodinou a kombinace borůvek, tvarohu a čokolády jednoznačně vyhrává.
Na co si při přípravě dát pozor? Příprava jednoznačně nemá žádný zádrhel, ale je opravdovou výzvou je uhlídat v mrazáku krabičku plnou.


Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.