1. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej, rozehřejte a restujte cibuli s jarní cibulkou 2΄, pak přidejte mleté maso a pokračujte v restování cca 10’. Maso při restování rozmělňujte pomocí vařečky tak, aby nezůstávaly hrudky.
2. Jakmile máte hotovo, přidejte rajský protlak, hrášek, kukuřici, bulgur, okořeňte solí, pepřem, vločkami chilli, promíchejte a nakonec zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 15’. Vody se nebojte, přilijte raději více, směs tak nezůstane suchá.
3. Mleté hovězí maso s bulgurem a zeleninou podávejte se salátem a svěží sladkokyselou zálivkou.
Recept na mleté hovězí maso s bulgurem a zeleninou
Často se stává, že mleté maso v nás budí respekt a někdy i obavy. Jedním ze základních pravidel při koupi mletého masa je nechat si vybraný kousek masa pomlít v řeznictví a druhým je neotálet s příchodem domů a maso ihned zpracovat.
Dále při přípravě mletého masa je důležité maso důkladně orestovat, udělejte maximum proto, abyste použili pánev se širokým dnem, maso se musí zprudka restovat, a ne dusit.
Tento recept jsem poprvé připravovala před téměř 32 lety. Původní recept je s rýží, já jsem jednoho krásného dne s jistotou sáhla do spižírny, a rýže fuč…
Tak vznikla varianta mletého hovězího s bulgurem, v tom okamžiku se toto jídlo stalo jedním z mých nejoblíbenějších.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.
2 Responses
Dobrý večer, dnes jsem vařila k večeři ( přidala jsem česnek, thymian, čubrici), jídlo bylo výtečné. Děkuji Vám za inspiraci.
Dobrý den, mám velkou radost že recepty inspirují .
Krásný den, Monika