Kuřecí paličky v parmazánové krustě

Recept: Kuřecí paličky v parmazánové krustě jsou skvostné. Pokud existuje jeden recept, o který se chci již dlouho podělit, tak jsou to právě tyto kuřecí paličky. Již dlouho jsem se chystala nafotit a sepsat tento recept, ale nikdy mi prostě nezůstal materiál na focení, vždy se po kuřeti zaprášilo tak rychle, že zůstaly jen kosti.

DOBA VAŘENÍ:

50’

PORCE:

3-4

INGREDIENCE

*10 kuřecích paliček
*2 lžíce jogurtu (10 % tuku)
*1 vejce
*1+1 lžíce sladké papriky
*½+½ lžíce tymiánu
*80 g kukuřičné strouhanky
*30 g nastrouhaného parmazánu
*pepř, sůl
*2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
*3 lžíce olivového oleje
Přehrát video

POSTUP

1. Kuřecí paličky na dvou nejsilnějších místech nakrojte až ke kosti. Dejte do kastrolu, zalijte vodou a vařte 15’. Sceďte (vývar dejte stranou a můžete jej později použít na jiné jídlo) a nechte vychladnout.

2. Do misky dejte jogurt, celé vejce, 1 lžičku papriky, ½ lžičky tymiánu, okořeňte solí, pepřem a promíchejte. Do druhé misky dejte strouhanku, 1 lžičku papriky, ½ lžičky tymiánu, sůl, pepř, parmazán, zelenou petrželku a promíchejte.

3. Rozehřejte troubu na 200 stupňů.

4. Předvařené a vychlazené paličky obalte nejdříve v jogurtu, pak ve strouhance, pokládejte na plech s rozprostřeným pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby. Pečte 15–⁠18’ dozlatova (doba pečení se odvíjí od velikosti paliček).

5. Podávejte s barbecue omáčkou a pečivem nebo bramborovou kaši.

Kuřecí paličky v parmazánové krustě jsou skvostné.

Pokud existuje jeden recept, o který se chci již dlouho podělit, tak jsou to právě tyto kuřecí paličky. Již dlouho jsem se chystala nafotit a sepsat tento recept, ale nikdy mi prostě nezůstal materiál na focení, vždy se po kuřeti zaprášilo tak rychle, že zůstaly jen kosti.

Vím, na receptu není nic neobvyklého, ale moje rodina ho prostě miluje. Při přípravě určitě kuře předvařte, pokud jsou paličky dost malé, tak stačí jen 15’. Pak nechte vychladnout, ochuťte kukuřičnou strouhanku, okořeňte jogurt s vejcem, obalte a šup naskládat na plech, a nezapomeňte lehce pokapat olivovým olejem. Při pečení kontrolujte, a jakmile zezlátnou, máte hotovo.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *