Kuře se sušenými rajčaty

Recept: Kuře se sušenými rajčaty je super svěží, lahodný recept z jedné pánve, připravený vmžiku. Sušená rajčata dodají receptu tak trochu mořského vánku a vůni středomoří. No, snad bude v chladné zimě dostačující alespoň poslat myšlenky na prosluněnou pláž…

DOBA VAŘENÍ:

50’

PORCE:

2-3

INGREDIENCE

*2 kuřecí stehna i s kostí
*sůl, pepř
*50–75 ml olivového oleje
*½ pórku nakrájeného na kolečka
*1 cibule nakrájená na kolečka
*8–10 rajčat, sušených, nejlépe naložených v oleji
*1 lžíce čerstvého tymiánu (může být i sušený)
*200 ml vody (já používám Pí- vodu BCS®)
*2 lžíce smetany 33 % tuku
Přehrát video

POSTUP

1. Kuřecí stehno rozdělte na dvě části, osolte a opepřete a ze všech stran restujte na rozpálené pánvi s olivovým olejem.

2. Jakmile má kuře zlatohnědou barvu, přidejte na pánev pórek a cibuli a ještě 2‘ s kuřetem restujte. Pak přidejte sušená rajčata, tymián, zalijte vodou a nechte 30–⁠40‘ dusit do měkka.

3. V průběhu dušení kontrolujte množství tekutiny, je-li potřeba podlijte, u kuřete by mělo zůstat jen minimum tekutiny. Na závěr přidejte smetanu, dochuťte, nechte projít varem a podávejte.

Kuře se sušenými rajčaty je super svěží, lahodný recept z jedné pánve, připravený vmžiku. Sušená rajčata dodají receptu tak trochu mořského vánku a vůni středomoří. No, snad bude v chladné zimě dostačující alespoň poslat myšlenky na prosluněnou pláž…

Kuře a sušená rajčata jsou lahodná kombinace, rychlé jídlo, které bych zařadila do zimních pokrmů. V každém případě doporučuji pořídit kuře i s kostí, které mimo jiné přidané zeleniny dodají omáčce chuť.

Vzala jsem dvě kuřecí stehna, rozdělila na půl a nejdříve dokonale osmažila ze všech stran, pak jsem přidala super zimní zeleninu –⁠ pórek –⁠ a společně s cibulí dobře zarestovala. Nakonec přijdou sušená rajčata, pokud nemáte sušená rajčata naložená v olivovém oleji, určitě přidejte do jídla lžíci oleje, pokrm povznesete ještě o úroveň výš. Jestliže použijete sušená rajčata nenaložená, tak s nimi pracujte jako se sušenými houbami, tedy je zalijte teplou vodou a nechte alespoň 30‘ namáčet, pak vodu slijte nebo použijte na podlití. Úplně na závěr patří jen kapka smetany, to ale není podmínkou, omáčku jí zahustím, ale vyvařím ji na minimum, a tak zůstane úžasná intenzivní chuť.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře s rajčaty podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *