1. Kuřecí stehno rozdělte na dvě části, osolte a opepřete a ze všech stran restujte na rozpálené pánvi s olivovým olejem.
2. Jakmile má kuře zlatohnědou barvu, přidejte na pánev pórek a cibuli a ještě 2‘ s kuřetem restujte. Pak přidejte sušená rajčata, tymián, zalijte vodou a nechte 30–40‘ dusit do měkka.
3. V průběhu dušení kontrolujte množství tekutiny, je-li potřeba podlijte, u kuřete by mělo zůstat jen minimum tekutiny. Na závěr přidejte smetanu, dochuťte, nechte projít varem a podávejte.



Kuře se sušenými rajčaty je super svěží, lahodný recept z jedné pánve, připravený vmžiku. Sušená rajčata dodají receptu tak trochu mořského vánku a vůni středomoří. No, snad bude v chladné zimě dostačující alespoň poslat myšlenky na prosluněnou pláž…
Kuře a sušená rajčata jsou lahodná kombinace, rychlé jídlo, které bych zařadila do zimních pokrmů. V každém případě doporučuji pořídit kuře i s kostí, které mimo jiné přidané zeleniny dodají omáčce chuť.
Vzala jsem dvě kuřecí stehna, rozdělila na půl a nejdříve dokonale osmažila ze všech stran, pak jsem přidala super zimní zeleninu – pórek – a společně s cibulí dobře zarestovala. Nakonec přijdou sušená rajčata, pokud nemáte sušená rajčata naložená v olivovém oleji, určitě přidejte do jídla lžíci oleje, pokrm povznesete ještě o úroveň výš. Jestliže použijete sušená rajčata nenaložená, tak s nimi pracujte jako se sušenými houbami, tedy je zalijte teplou vodou a nechte alespoň 30‘ namáčet, pak vodu slijte nebo použijte na podlití. Úplně na závěr patří jen kapka smetany, to ale není podmínkou, omáčku jí zahustím, ale vyvařím ji na minimum, a tak zůstane úžasná intenzivní chuť.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám kuře s rajčaty podařilo nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.