1. Do mísy dejte jogurt, cukr, mléko, špetku soli a rozmíchejte. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a zamíchejte.
2. Obdélníkovou formu vymažte tukem a vysypte moukou či strouhankou a nebo zmačkejte pečící papír, namočte, pak vymačkejte přebytečnou vodu a rozprostřete do formy.
3. Těsto nalijte do formy, na vrch buchty nalámejte kousky čokolády a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 40’. Buchta je upečená v okamžiku, kdy do středu píchnete špejlí a vytáhnete ji suchou, ne lepkavou.
Kakaovo-jogurtová buchta
Kakaovo-jogurtová buchta je absolutní rychlovka, bez vejce a přidaného tuku. Jednoduše smíchejte suroviny a vykouzlíte vláčnou buchtu, která na stole okouzlí malé i velké.
Na co si dát pozor? Těsto nemíchejte příliš dlouho, jinak koláč nebude tak křehký. Do mouky pečlivě zamíchejte prášek do pečiva a nezapomeňte prosít i s kakaem.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.