Kakaová bábovka s cuketou a mandlemi

Recept: Cukety jsou prostě famózní, nemají extra výraznou chuť, ale jsou unikátní v pojímání chutí od ostatních surovin. Jedna z další super vlastností je velká vlhkost, která se výborně hodí také do bábovek.

DOBA VAŘENÍ:

60’

PORCE:

10

INGREDIENCE

*200 g hladké mouky
*150 g neloupaných mandlí
*150 g na hrubém struhadle nastrouhané cukety
*150 g cukru krystal
*30 ml oleje
*40 g kakaa
*180 ml mléka
*2 celá vejce
*1 lžička prášku do pečiva
*1 lžička sody
*špetka soli
*máslo na vymazání a kakao na vysypání formy
Přehrát video

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte formu na bábovku máslem a vysypte kakaem.

2. Do mísy dejte vejce, cukr, špetku soli, cuketu, mléko, olej a rozmíchejte. Přidejte mouku, do které jste zamíchali sodu, prášek do pečiva a kakao. Nakonec přimíchejte na hrubo namleté mandle.

3. Těsto nalijte do formy, vložte do trouby a pečte cca 45”. Bábovka je hotová v okamžiku, kdy do středu píchnete špejli a špejle bude suchá. Nechte vychladnout a podávejte.

Kakaová bábovka s cuketou a mandlemi

Cukety jsou prostě famózní, nemají extra výraznou chuť, ale jsou unikátní v pojímání chutí od ostatních surovin. Jedna z další super vlastností je velká vlhkost, která se výborně hodí také do bábovek.

Na co si dát pozor?

Pokud se vám hlásí sousedé s přebytkem cuket ze zahrádky a nebo vaše políčko má mimořádný pěstitelský úspěch, vybírejte!  Ano, vybírejte kousky malé, ideální do 200 g, rekordní cukety mají již příliš mnoho semen, dužina není křehká a šťavnatá, a to nechceme.

Chcete bábovku křehkou, vláčnou a nadýchanou?

Pozor na okamžik, kdy smícháváte mouku s tekutými surovinami. Pravidlo zní, jakmile jsou suroviny spojené v těsto, dál NEMÍCHAT. V jiném případě se začne rozkládat lepek a jíž ztrácíme křehkost, nadýchanost a vláčnost. 

Také je důležité ihned po smíchání surovin dát bábovku péct.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *