1. Troubu předehřejte na maximum.
2. Jehněčí s bramborami dejte do zapékací mísy nebo na plech. Přidejte olivový olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a promíchejte. Podlijte vodou.
3. Přiklopte poklopem nebo dejte na vrch pečící papír a přikryjte alobalem. Vložte do trouby a pečte na maximum cca 35-40’ do okamžiku, kdy maso zavoní. Pak, snižte teplotu na 170-180 stupňů a pečte do okamžiku, kdy maso změkne a nabere zlatavou barvu.


Jehněčí kolínka s bramborami je dobrota.
V jednoduchosti je krása a tento recept je důkazem. Na počátku mého pobytu v Řecku mi jehněčí maso opravdu nic neříkalo. Můžu s čistým svědomím říct, že jsem dělala jako by neexistovalo, ovšem tento druh masa je typický pro Řecko a slovo neexistuje je zakázáno.
Jak je již zvykem, přišel okamžik v roce 1992 kdy partner chce představit člověka, kterého má po svém boku, a pozve ho do rodiny na slavnostní stůl. A co udělá rodina? …no, připraví jehněčí kolínka nebo spíš jak se dobře pamatuji, bylo to celé jehně. Byla to nádhera …. tento jednoduchý recept používám dodnes, je famózně, jednoduchý a ten nejlepší.
Na co si dát při přípravě pozor? Pořiďte opravdu kvalitní maso a držte se jednoduchosti receptu.


Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.