Jehněčí s bramborami

Recept: V jednoduchosti je krása a tento recept je důkazem. Na počátku mého pobytu v Řecku mi jehněčí maso opravdu nic neříkalo.  Můžu s čistým svědomím říct, že jsem dělala jako by neexistovalo, ovšem tento druh masa je typický pro Řecko a slovo neexistuje je zakázáno.

DOBA VAŘENÍ:

3,5-4 hod.

PORCE:

4-5

INGREDIENCE

*3 jehněčí kolínka cca 1,5-1,7 kg
*2 kg malých brambor v celku
*sůl, pepř
*50-75 ml olivového oleje
*šťáva z jednoho citronu
*200 ml vody na podlití (já používám Pí vodu BCS®)
Přehrát video

POSTUP

1. Troubu předehřejte na maximum. 

2. Jehněčí s bramborami dejte do zapékací mísy nebo na plech. Přidejte olivový olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a promíchejte. Podlijte vodou.

3. Přiklopte poklopem nebo dejte na vrch pečící papír a přikryjte alobalem. Vložte do trouby a pečte na maximum cca 35-40’ do okamžiku, kdy maso zavoní. Pak, snižte teplotu na 170-180 stupňů a pečte do okamžiku, kdy maso změkne a nabere zlatavou barvu.

Jehněčí kolínka s bramborami je dobrota.

V jednoduchosti je krása a tento recept je důkazem. Na počátku mého pobytu v Řecku mi jehněčí maso opravdu nic neříkalo.  Můžu s čistým svědomím říct, že jsem dělala jako by neexistovalo, ovšem tento druh masa je typický pro Řecko a slovo neexistuje je zakázáno.

Jak je již zvykem, přišel okamžik v roce 1992 kdy partner chce představit člověka, kterého má po svém boku, a pozve ho do rodiny na slavnostní stůl.  A co udělá rodina? …no, připraví jehněčí kolínka nebo spíš jak se dobře pamatuji,  bylo to celé jehně. Byla to nádhera …. tento jednoduchý recept používám dodnes, je famózně, jednoduchý a ten nejlepší.

Na co si dát při přípravě pozor? Pořiďte opravdu kvalitní maso a držte se jednoduchosti receptu.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *