1. Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, lehce osolte, dejte do cedníku a nechte v lednici tak 30’ okapat přebytečnou vodu. Těsně před přípravou ještě zbylou tekutinu dobře vymačkejte.
2. Do mísy dejte cuketu, petržel, mátu, cibulku, kopr a promíchejte, pak přidejte vejce, okořente solí, pepřem, přidejte nadrobenou fetu. Směs znovu promíchejte a přidejte mouku, do které jste zamíchali kypřící prášek do pečiva.
3. Vzniklé, ne příliš husté, ani ne příliš řídké, těstíčko lžící nabírejte a vyklopte na rozehřátou pánev s olejem a tvarujte placičky. Smažte z obou stran při mírné teplotě do křupava.
4. Podávejte teplé nebo i studené s tzatziki nebo jiným dipem.
Cuketové placičky
Cuketové placičky, rovná se nekonečná vůně v kuchyni, jsou svěží voňavé a neuvěřitelně chutné. Můj tip, určitě nezaměňujte čerstvé bylinky za sušené, je potřeba se této kombinace bylin nebát, vytvoří společně s cuketou dokonalou harmonii chutí.
Placičky smažte pomalu tak, aby se ve uvnitř dokonale propojily všechny chutě. Co se týká cukety, je určitě dobré použít spíše menší kousky, než cuketoveho rekordmana, ale v okamžiku kdy vám přijde do ruky velký kousek, tak ji rozkrojte napůl a lžící vydlabejte semínka, která se do placiček nehodí.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.