1. Do sklenice z uzavíratelným víkem dejte všechny ingredience na dresing. Sklenici dobře uzavřete a protřepte. Dochuťte dle vlastí potřeby (kyselost, pálivost, sladkost).
2. Brokolici omyjte a nakrájejte na růžičky. Vložte do vroucí vody a vařte 1‘. Sceďte, a pokud budete podávat hned teplé, přilijte připraveným dresingem. V okamžiku, kdy budete podávat salát studený, ještě vroucí brokolici namočte do ledové vody. Jakmile se vychladí, nechte dobře okapat a pak přelijte dresingem.
3. Na závěr přidejte hoblinky parmezánu a dužinu z pomeranče.
Brokolicový salát s chilli zálivkou
Natálce jsou tři roky, nedokáže vyslovit slovo brokolice, ale má ji moc ráda. Pomalu ale jistě navyšujeme zásoby v lednici, samozřejmě její chuťové pohárky nevyžadují chilli, takže jen uvařenou s olivovým olejem a citronem.
Brokolici po krátkém uvaření nechte dokonale okapat od přebytečné vody (důležité), jinak se dresing naředí a výsledek nebude tak dokonalý. Pokud salát předem dresingem zalijete, uděláte jen dobře. Brokolice se nádherně v zálivce marinuje a stane se ještě chutnější.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám brokolicový salát s chilli zálivkou podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Mrkněte na další saláty: SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY, ZELÍ A S VLAŠSKÝMI OŘECHY, SALÁT S PEČENÝMI HRUŠKAMI A TAHINI DRESINGEM