1. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle, dejte je do mísy a přidejte vejce, parmazán, okořeňte solí, pepřem a oreganem. Promíchejte a nakonec přidejte mouku.
2. Vytvořte těsto a z těsta dva válečky o průměru cca 2 cm. Z válečků nakrájejte krokety o síle cca 1 cm.
3. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
4. Kukuřičnou mouku dejte do misky, přidejte petrželku, promíchejte a oballte krokety. Pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem. Pokapte je olejem a dejte péct do zlatova na cca 20’. V průběhu pečení otočte.
5. Podávejte s pikantní omáčkou nebo jogurtovým dresinkem.
Parmazánové krokety
Parmazánové krokety jsou úžasně křehké a připravené během chvilky. Jsem si jistá, že tento recept nadchne většinu členů rodiny, podávejte s barbecue omáčkou nebo tzatziki a vykouzlíte za okamžik dobrůtku, která se stane hitem každé párty nebo rodinném večírku.
Zůstaly vám brambory z předešlého dne? Není problém, nastrouhejte je nebo dobře rozmačkejte, přidejte parmazán, trochu koření a je hotovo … jen je nezapomeňte pokapat olivovým olejem, jednak dodá chuť a krásnou křupavost z vnější strany a vevnitř budou krásně měkké.