1. Do mixeru dejte cukr, máslo, špetku soli a našlehejte do pěny cca 2-3’. Pak postupně přidávejte mouku, s mandlemi do okamžiku, kdy vznikne těsto. Těsto vytáhněte z mixeru, rozdělte na dvě části. Pak z těsta vytvořte dva válečky, zabalte do potravinářské folie a dejte na 15-20΄ztuhnout do mrazáku.
2. Po vytažení z mrazáku nakrájejte na kolečka cca 1cm silná. Rozložte na plech, kde jste předem rozprostřeli pečící papír a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů, pečte 10-12΄.
3. Podávejte na svačinu, ke kávě nebo čaji.


Máslové sušenky s mandlemi jsou zlatá klasika.
Lahodná chuť rozplývající se na jazyku, která nikdy nezklame. Doma na pracovním stole mi dělá společnost velká skleněná nádoba s víkem, jejíž pracovní název je “dobrůtkovač”. A znovu přišel čas tuto kouzelnou nádobu naplnit až po vrch. Tentokrát máslovými sušenkami s mandlemi.
Při přípravě těchto sušenek, se držte dvou pravidel. První je použití co nejkvalitnějšího másla a druhá zahodit obavy z manipulace s těstem. Jakmile do našlehaného másla přidáte mouku a vznikne těsto, v tom okamžiku, kdy je pohromadě, dál nemiste. Máslo by se začalo pod rukama rozpouštět a sušenky by ve výsledku nebyly křehké.
Rychlými pohyby vytvořte dva válečky, zabalte do potravinářské fólie a dejte do mrazáku na 15 až 20 min. ztuhnout. Jeden typ jak nepřenést na sušenky teplotu z našich rukou je použít při práci jednorázové gumové rukavice. Pak tuhé válečky rozbalte a pomocí ostrého nože nakrájejte na kolečka. Při krájení si kolečko vždy přidržte, tak aby se sušenka příliš nedrobila.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám máslové sušenky s mandlemi podařili nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému. Mrkněte, na další sladké recepty: SUŠENKY S PEKANOVÝMI OŘECHY