Kakaová mozaika

Vyzkoušejte moji středomořsky laděnou kakaovou mozaiku – jednoduchý dezert bez pečení, který potěší děti i dospělé.

DOBA VAŘENÍ:

více jak 60’

PORCE:

10

INGREDIENCE

*220 g máslových nebo jiných sušenek (použila jsem karamelové)
*150 g moučkového cukru
*220 g másla
*40 g kvalitního kakaa
*70 g neloupaných mandlí
*špetka soli

POSTUP

1. Máslo pomalu rozpusťte. Do rozpuštěného másla přidejte moučkový cukr, kakao a špetku soli, a metličkou rozmíchejte. Přidejte nasekané mandle a nahrubo nalámané sušenky.

2.Vzniklou směs přeneste do formy vyložené pečícím papírem, dobře přitlačte a zarovnejte.

3. Dejte do lednice alespoň na 3–4 hodiny, ideálně přes noc, aby mozaika ztuhla.

Kakaová mozaika

Vyzkoušejte moji středomořsky laděnou kakaovou mozaiku – jednoduchý dezert bez pečení, který potěší děti i dospělé.

Řecký recept kakaová mozaika patří mezi ty dezerty, které se dědí z generace na generaci. U nás doma ji miloval hlavně manžel  – prý nejlepší byla ještě lehce měkká, právě vytažená z lednice.

Jednoduchá, bez pečení, s kousky sušenek a vůní kakaa – přesně taková, jakou si pamatoval z dětství.

Tipy

  • Skvěle se hodí k šálku silné kávy.
  • Pro svěžest můžete přidat i pár nasekaných sušených meruněk, brusinek nebo vlašských ořechů.
  • Sušenky zvolte vaše oblíbené, nejvíce se hodí máslové.
  • Do směsi přidejte trochu koňaku, mozaiku krásně provoní.

Jak dlouho vydrží?

V lednici až týden, ale to nehrozí, určitě zmizí dřív.

Dá se zmrazit?

Ano, po ztuhnutí ji můžete nakrájet a uchovat v mrazáku až 2 měsíce.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *