1. Máslo pomalu rozpusťte. Do rozpuštěného másla přidejte moučkový cukr, kakao a špetku soli, a metličkou rozmíchejte. Přidejte nasekané mandle a nahrubo nalámané sušenky.
2.Vzniklou směs přeneste do formy vyložené pečícím papírem, dobře přitlačte a zarovnejte.
3. Dejte do lednice alespoň na 3–4 hodiny, ideálně přes noc, aby mozaika ztuhla.


Kakaová mozaika
Vyzkoušejte moji středomořsky laděnou kakaovou mozaiku – jednoduchý dezert bez pečení, který potěší děti i dospělé.
Řecký recept kakaová mozaika patří mezi ty dezerty, které se dědí z generace na generaci. U nás doma ji miloval hlavně manžel – prý nejlepší byla ještě lehce měkká, právě vytažená z lednice.
Jednoduchá, bez pečení, s kousky sušenek a vůní kakaa – přesně taková, jakou si pamatoval z dětství.
Tipy
- Skvěle se hodí k šálku silné kávy.
- Pro svěžest můžete přidat i pár nasekaných sušených meruněk, brusinek nebo vlašských ořechů.
- Sušenky zvolte vaše oblíbené, nejvíce se hodí máslové.
- Do směsi přidejte trochu koňaku, mozaiku krásně provoní.
Jak dlouho vydrží?
V lednici až týden, ale to nehrozí, určitě zmizí dřív.
Dá se zmrazit?
Ano, po ztuhnutí ji můžete nakrájet a uchovat v mrazáku až 2 měsíce.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.



