Zmrzlinový sendvič

Recept na zmrzlinový sendvič od Mony. Tenhle recept má pro mě silnou vzpomínku – připravovala jsem ho ve své řecké taverně. Na víkendy se mrazilo opravdu ve velkém: potřebovala jsem 7 až 10 obrovských plechů zmrzlinového sendviče, aby vystačil pro všechny hosty.

DOBA VAŘENÍ:

více jak 60’

PORCE:

15 ks

INGREDIENCE

*400 ml rostlinné smetany 31 %
*2 plechovky zahuštěného neslazeného mléka (2 × 295 ml)
*1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (cca 400 g)
*24 sušenek (máslových, karamelových nebo čokoládových)

POSTUP

1. Smetanu, zahuštěné i kondenzované mléka dejte minimálně na 3–4 hodiny do lednice, ideálně přes noc. Připravte si hranatou formu (cca 20 × 30 cm). Na dno vyskládejte polovinu sušenek.

2. Do velké mísy nalijte vychlazená mléka a šlehejte 12–14 minut, dokud směs nezhoustne. Krém není příliš hustý, v okamžiku kdy udrží na povrchu sušenky je hotový. Krém nalijte na sušenky ve formě a navrch vyskládejte druhou polovinu sušenek. 

3. Vložte do mrazáku alespoň na 6 hodin, nejlépe přes noc. Krájejte podle sušenek na obdélníky nebo čtverce a podávejte.

Zmrzlinový sendvič

Tenhle recept má pro mě silnou vzpomínku – připravovala jsem ho ve své řecké taverně. Na víkendy se mrazilo opravdu ve velkém: potřebovala jsem 7 až 10 obrovských plechů zmrzlinového sendviče, aby vystačil pro všechny hosty. Podávala jsem ho po jídle jako malou pozornost podniku – sladkou tečku, která se stala tak oblíbenou, že se na ni hosté těšili stejně jako na hlavní chod. A víte co? Přitom je to recept naprosto jednoduchý, který zvládnete i doma.

Tipy k přípravě

  • Dobře vychlaďte suroviny – jinak se mu nebude chtít  zhoustnout.

  • Místo klasických sušenek můžete použít i sušenky s čokoládovou polevou, máslové nebo karamelové.

  • Do krému lze přimíchat kousky čokolády, ovoce nebo oříšky.

  • Hotové sendviče skladujte v mrazáku v uzavřené krabičce, aby nenasály pachy.

Proč se používá rostlinná smetana?

Rostlinná smetana drží lépe tvar a déle vydrží pevná. Pokud chcete, můžete nahradit i klasickou smetanou ke šlehání.

Jak dlouho vydrží v mrazáku?

Až 3 týdny, ale z vlastní zkušenosti vím, že zmizí mnohem rychleji.

Je to dezert spíš sváteční, nebo na běžný den?

V Řecku jsem ho podávala jako překvapení po jídle pro hosty. Doma ho ale připravuji i na oslavy nebo jen tak, když je horko.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

2 Responses

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *