1. Do mixeru dejte uvařenou rýži, přidejte horké mléko, lžíci jogurtu, rozpuštěnou čokoládu a dobře rozmixujte do hladka.
2. Lžící nebo pomocí sáčku na zdobení dortů dejte do sklenic. Vložte do lednice na cca 2 hodiny ztuhnout. Podávejte vychlazené.
Čokoládová rýže
Nevyhazujte rýži z víkendu ani čokoládové zajíce z Velikonoc. Stačí pár minut, trocha mléka, jogurt a rozpuštěná čokoláda – vznikne z toho dezert, který překvapí každého. Chcete-li docílit dokonale hladkou pěnu, použijte mixer s vysokými otáčkami a propasírujte přes cedník.
Jaká rýže je vhodná?
Ideálně lepivější, třeba kulatozrnná. Uvařená do měkka.
Může být i jiná čokoláda?
Ano, použijte cokoli, co máte doma – tabulku, figurku, zbytek z bonboniéry.
Můžu přidat něco navíc?
Klidně oříšky, sušené ovoce nebo špetku skoř
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.