1.Mleté maso osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej, prsty trhejte malé kousky mletého masa, dejte na rozehřátý olej a restujte ze všech stran. Přidejte cibuli, mrkev, petržel a česnek. Restujte dalších cca 5’.
2. Pak přidejte rajčata, cukr a část vývaru. Nechte vařit asi 25’.
3. Přisypte těstoviny, přidejte smetanu, zbytek vývaru, promíchejte a nechte vařit do měkka. V průběhu vaření kontrolujte tekutiny, případně podle potřeby podlijte. Dochuťte a uvařte doměkka cca 15’.
Hovězí mleté s drobnými těstovinami
Recept, který voní jako dětství – a přitom ho zvládnete uvařit i po dlouhém dni. Hřejivé, syté jídlo z jednoho hrnce, ideální na večeři nebo i do krabičky. A hlavně: chutná celé rodině.
Mohu použít jiný druh masa?
Ano, skvěle funguje i mleté kuřecí nebo krůtí.
Jak dlouho vydrží v lednici?
Klidně 2–3 dny. Skvělé i jako oběd do práce.
Musím použít smetanu?
Můžeš vynechat nebo nahradit rostlinnou alternativou.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.