1. Zapněte troubu na 220 stupňů.
2. Do zapékací mísy dejte cibuli, česnek, mrkev, kořen petržele a olivový olej. Okořeňte solí, pepřem, sladkou paprikou a přidejte špetku čili vloček. Promíchejte, vložte do předehřáté trouby a pečte 10-12’.
3. Zapékací mísu vytáhněte, přidejte rajský protlak, sterilovaná rajčata, čočku, cukr, polovinu zelené petržele, zalijte vodou a dobře promíchejte. Vložte znovu do trouby snižte teplotu na 200 stupňů a pečte cca 30-35’ do měkka. V průběhu pečení promíchejte a dochuťte. Je- li potřeba, přilijte tekutinu.
4. Jakmile je ragú hotové, posypte zbylou petrželovou natí. Podávejte s bramborovou nebo batátovou kaší.


Ragú z čočky Beluga
Máte dost masa? Tak si dejte čočku! A ne ledajakou – beluga čočka je malá, ale nadupaná chutí. Tohle ragú je důkaz, že zdravé jídlo nemusí být nuda. Chuť tohoto jídla rozhodně není vůbec plochá – beluga čočka přináší oříškový nádech, který vás příjemně překvapí. Přijďte ochutnat něco nového a nechte se unést touto lahodnou kombinací!
Na co si dát při přípravě pozor?
Před vařením důkladně čočku opláchněte. Beluga čočka má rychlejší dobu vaření než jiné druhy, takže ji nemusíte předem namáčet, ale je třeba ji sledovat, aby se nerozvařila.
Dávejte pozor, aby se ragú nepřipálilo – tekutiny přidávejte postupně a udržujte střední až nízkou teplotu.


Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.