Pečené kotlety s bramborem

Recept: Pokud mluvíme o jídle jako jsou pečené kotlety v troubě, tak jediné, co můžu poznamenat je: “Řecká, zimní, víkendová klasika.” V zásadě je těžko hledat na tomto jídle stupeň obtížnosti. Celá příprava nezabere více jak 10, jednoduše dejte kotletu s kostí na pekáček, brambory, do misky koření s trochou olivového oleje, promíchejte a hezky omáčku vmasírujte do masíčka a brambor.

DOBA VAŘENÍ:

více jak 60’

PORCE:

3

INGREDIENCE

*3 kotlety s kostí
*9 středně oloupaných brambor
*sůl, pepř
*1 lžička oregana
*2 lžíce plnotučné hořčice
*2 lžíce medu
*šťáva z jednoho citronu
*50 ml olivového oleje
*150 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 180°.

2. Do misky dejte olivový olej a hořčicí, oregano, med, přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a promíchejte.

3. Na plech dejte kotlety, brambory překrojené na čtvrtky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte. Přilijte vodou, přikryjte, vložte do trouby a pečte cca 60´. Pak odkryjte a pečte 30’-45’ dozlatova.

Pečené kotlety s bramborem

Pokud mluvíme o jídle jako jsou pečené kotlety v troubě, tak jediné, co můžu poznamenat je: “Řecká, zimní, víkendová klasika.” V zásadě je těžko hledat na tomto jídle stupeň obtížnosti. Celá příprava nezabere více jak 10, jednoduše dejte kotletu s kostí na pekáček, brambory, do misky koření s trochou olivového oleje, promíchejte a hezky omáčku vmasírujte do masíčka a brambor.

Ptáte se proč všude citronovou šťávu?

Ve středomořské kuchyni je základním zdrojem kyselosti citronová šťáva. Citrony dodávají chuť a vůni, neuvěřitelnou svěžest jídlu a samozřejmě jim vděčíme za vysokou nutriční hodnotu. Při přípravě ryb neutralizují pro ty, kteří nejsou velkými milovníky ryb, vůni ryb, a u tučných  pokrmů z masa podporují  trávení. 

Pokud chcete vědět více o citronech a jejich zdravotních přínosech, mrkněte na blogu do sekce články.

  

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *