Špenát s rýží 

Recept: Určitě při tomto jídle nepřemýšlejte na období českých školních jídelen. Jídlo je neuvěřitelně svěží a chutné. Jakmile uvidíte čerstvé špenátové listy, neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto tradičního řeckého pokrmu.

DOBA VAŘENÍ:

50’

PORCE:

4’

INGREDIENCE

*500 g čerstvých špenátových listů
*3 jarní cibulky nakrájené na kolečka
*1 velká cibule nakrájená nadrobno
*150 g dlouhozrnné rýže
*6-7 šery rajčat
*sůl, pepř, čili vločky
*50-75 ml olivového oleje
*šťáva z půl citronu
*500-600 ml zeleninového vývaru nebo vody (já používám Pí vodu BCS®) na podlití

POSTUP

1. Na pánev se širokým dnem nalijte olivový olej, rozehřejte a restujte cibuli s jarní cibulkou 2-3´, pak přidejte šery rajčata, špenátové listy a nechte 2´ zvadnout.

2. Přisypte rýži, promíchejte, okořeňte solí, pepřem, čili vločky a přidejte citronovou šťávu. Zalijte vodou nebo vývarem a na mírném ohni duste doměka. V průběhu dušení kontrolujte tekutiny, jeli potřeba znovu podlijte. 

3. Na závěr dochuťte solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Konzistence pokrmu je spíše štavnatější. Podávejte s volským okem, jako příloha se hodí feta sýr nebo pečivo.

ŠPENÁT S RÝŽÍ 

Určitě při tomto jídle nepřemýšlejte na období českých školních jídelen. Jídlo je neuvěřitelně svěží a chutné. Jakmile uvidíte čerstvé špenátové listy, neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto tradičního řeckého pokrmu.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *