Salát z raného zelí

Recept: Salát z raného zelí. Na tento recept určité použijte zelí rané, které je plné chutě, vůně a vitamínů. Dávejte pozor aby jste zelí příliš nerozvařili, lehké křupnutí je žádané a zelenina si tak drží i více vitamínů.

DOBA VAŘENÍ:

10’

PORCE:

4-6

INGREDIENCE

*½ hlávky raného zelí
*1 malá mrkev nakrájená na tenká kolečka
*3 lžíce nahrubo nasekané petrželové natě
*sůl, čili vločky
*šťáva z půl citronu
*4-5 lžic olivového oleje
Přehrát video

POSTUP

1. Zelí překrojte na polovinu a dejte do vroucí osolené vody. Přidejte mrkev, petrželovou nať a vařte do měkka cca 10’.

2. Sceďte, dejte na talíř, pokapte citronovou šťávou, polijte olivovým oleje a přidejte čili vločky.

3. Podávejte jej teplý či za studena jako přílohu nebo salát.

Salát z raného zelí

Ano, máte naprostou pravdu! Tak jednoduchý salát? V jednoduchosti je krása. 

Na tento recept určité použijte zelí rané, které je plné chutě, vůně a vitamínů. Dávejte pozor aby jste zelí příliš nerozvařili, lehké křupnutí je žádané a zelenina si tak drží i více vitamínů.

Pokud je zálivka z citronu a olivového oleje pro vás příliš kyselá, přidejte trochu medu nebo vámi oblíbeného sladidla.     

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *