Vepřová krkovička s cizrnou

Recept na vepřovou krkovičku s cizrnou od Mony. Tento druh jídel z jednoho hrnce je neodolatelný, maso díky dušení krásně změkne, jemně propojí chuť s cizrnou a citron dodá svěžest s vůni středomoří.

DOBA VAŘENÍ:

80’

PORCE:

3

INGREDIENCE

*600 g vepřové krkovičky
*450 g uvařené cizrny
*2 cibule nakrájené na kolečka
*75 ml olivového oleje
*sůl, pepř, špeta čili vloček
*cca 750 ml vody (já používám Pí vodu BCS®)
*šťáva z jednoho citronu
Přehrát video

POSTUP

1. Maso nakrájejte na větší nepravidelné kousky, okořeňte solí, pepřem a čili. Vložte do hrnce se širokým dnem a na rozpáleném olivovém oleji restujte ze všech stran, než se maso zatáhne. Přidejte cibuli a pokračujte v restování cca 2’.

2. Zalijte vodou, přikryjte a duste doměkka cca 45-55’, tak 15’ před dokončení přidejte uvařenou cizrnu, citronovou šťávu, dochuťte a vařte doměkka.

3. V průběhu vaření kontrolujte tekutiny, je-li potřeba podlijte. V závěru by mělo zůstat v jídle malé množství šťávy s intenzivní chutí. Podávejte s pečivem nebo zeleninovým salátem.

Vepřová krkovička s cizrnou 

Tento druh jídel z jednoho hrnce je neodolatelný, maso díky dušení krásně změkne, jemně propojí chuť s cizrnou a citron dodá svěžest s vůni středomoří.

Ač je použito jen málo ingredienci, jídlo je dokonalé. Pravidlo “V jednoduchosti je krása” se v tomto případě dokonale hodí.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *