Pečené hrušky s medem a skořicí

Recept: Dnes tady pro vás mám typ na výtečný lehký dezert, s ne tak velkým množstvím kalorii. Hrušky jsou samy o sobě dost sladké, stačí přidat jen trochu medu, koření a citrusové šťávy. Po upečení nádherně zkaramelizují a vznikne zákusek, který nejen uspokojí vaše chutě, ale věřím, že mnohé i nadchne.

DOBA VAŘENÍ:

45’

PORCE:

6

INGREDIENCE

*3 hrušky s tvrdou dužinou
*1 lžička mleté skořice
*2 malé kousky skořice v celku
*1 kousek badyánu
*2 lžíce másla
*2 lžíce medu
*šťáva z ½ citronu
*šťáva z ½ pomeranče

POSTUP

1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.

2. Hrušky oloupejte, rozkrojte napůl a vykrojte jádřinec. 

3. Do zapékací mísy nalijte citronovou a pomerančovou šťávu, přidejte badyán, skořici  mletou i vcelku, med a promíchejte. Hrušky naskládejte do mísy, polijte šťávou a dejte péct.

4. V Průběhu pečení hrušky otočte a polévejte šťávou. Ovoce je hotové v okamžiku, kdy na dně zapékací mísy zůstane minimum redukovaného sirupu a ovoce nabere zlatavou barvu cca 30-40’.

5. Podávejte s jogurtem, posypané domácí granolou a vlašskými ořechy.

Pečené hrušky s medem a skořicí pro labužníky.

Dnes tady pro vás mám typ na výtečný lehký dezert, s ne tak velkým množstvím kalorii. Hrušky jsou samy o sobě dost sladké, stačí přidat jen trochu medu, koření a citrusové šťávy. Po upečení nádherně zkaramelizují a vznikne zákusek, který nejen uspokojí vaše chutě, ale věřím, že mnohé i nadchne.

Na co si dát pozor?

Určitě vybrat hrušky s pevnější strukturou, náše babičky jim říkali kompotové a hodí se odrůda Pařížanka. Taky zimní druh Bohemica vyšlechtěná speciálně pro české podmínky. 

Pak stačí jen nezapomenout při pečení obrátit a občas polít šťávou.

Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám recept podařil nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.

Vytisknout recept

sdílejte:

Napsat komentář

Jak vám chutnalo? Máte nějaké tipy, nápady či dotazy? Napište mi do komentářů. E-mailová adresa nebude zveřejněna, povinné údaje jsou označeny *