1. Do mixéru dejte cibuli, rajčata a rozmixujete.
2. Do mísy dejte vepřové maso nakrájené na pravidelné malé kostky, rajčatový protlak, okořeňte solí, pepřem, oreganem a přidejte rozmixovanou cibuli s rajčaty. Celou směs zalijte olejem, přikryjte a dejte do lednice marinovat 60′ až 24 hod.
3. Jakmile je maso naložené, napíchejte na špejle, pak suvlaki rozložte na plech s rozprostřeným pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečte cca 30′.
4. V průběhu pečení otočte. Podávejte s jogurtovo-česnekovým dipem.
Vepřové na špejli – suvlaki
Pokusím se nenapsat román… Příprava těchto chutných vepřových suvlaki je velmi jednoduchá a maso je neuvěřitelně chutné. Pokud bych mohla, pošlu vám mezi řádky jejich vůni i chuť. Je to super jednoduchý recept hotový během chvilky, připravený ve dvou krocích, kromě čekací doby, kdy se maso vykoupe v rajčatech a cibuli.
Představte si teplý letní večer, procházku v úzkých uličkách malého řeckého města a vtom vás trkne do nosánku vůně tradičního pouličního jídla. Přesně takovou chuť má tato masová špejle. Recept je jeden z mých nejoblíbenějších a velmi mi připomíná atmosféru rozpálených kamenných městeček plných vůní a šumu léta.
Příprava je neuvěřitelně jednoduchá. Vyberte vyzrálá čerstvá rajčata, sladkou červenou cibuli, rozmixujte. Nechte dostatečně dlouho naležet maso (není problém je nechat v lednici i přes noc).
Maso použijte raději tučnější, krkovičku, vepřovou plec nebo bůček. Do housky přidejte trochu jogurtu s rozmačkaným česnekem, doplňte ledovým salátem a s orosenou skleničkou studeného vína může párty začít.
Zanechte mi komentář a pošlete fotku na Instagram nebo Facebook. Ráda uslyším, že se vám jídlo líbí nebo jak jste si recept upravili k obrazu svému.